Ik mag binnen op een kussen slapen!

Toen ik anderhalf jaar geleden voor het eerst in Nederland kwam leek het of ik een heel ander leven kreeg. Ik vond de vliegreis afschuwelijk en dat wil ik nooit meer meemaken. Nog steeds als ik een vliegtuig hoor, kijk ik naar boven om me te verzekeren dat het vliegtuig doorvliegt en me niet komt halen. Hoewel ik het heerlijk vindt met mijn familie in huis te wonen was het in het begin best vreemd. Vroeger mocht ik nooit naar binnen en sliep ik altijd buiten. Nu slaap ik op een zacht kussen vlakbij mijn baasjes.

Vroeger ging ik ook vaak achter de mensen aan. Iedereen was bang van me. Ik heb zelfs wel eens iemand gebeten en aan kinderen heb ik helemaal een hekel. Dat gegil en geren is niets voor mij. Nu moest ik me ineens heel netjes gaan gedragen en dat was best moeilijk. Mijn baasje maakte zich zorgen om mijn gedrag en dat merkte ik ook. Omdat zij gespannen was, bleef ik op mijn hoede. Ik moest haar toch beschermen.

Ik vind het leuk om verschillende routes te lopen, om nieuwe dingen te ontdekken. Soms staar ik naar de vogels en naar de eenden. Ik weet nu wat een egel is en dat een zwaan niet bang van me is. Ik vind het helemaal niet leuk om dan weer naar binnen te moeten. In Alkmaar wonen heel veel mensen en nog meer honden. Ik werd een beetje moe om steeds iedereen aan te vallen. Ik merkte dat mijn baasje het fijn vond als ik rustiger deed. Dan was zij ook rustiger.

Toen ik me beter ging gedragen, mocht ik af en toe heel even los. Eerst een paar tellen en daarna steeds langer. Ik merkte dat kinderen hier helemaal niet gemeen tegen me doen, dus ik doe hen ook niets. Ik negeer ze gewoon helemaal. Dan zien ze mij ook niet. Als ik alle fietsers achterna zou moeten gaan, dan had ik nu geen poten meer over dus dat doe ik ook niet meer.

Nu, anderhalf jaar later mag ik helemaal los op het hondenveld. Kleine honden vind ik leuk en als ze keffen dan negeer ik ze gewoon. Ik ben toch veel sterker dan zij. Grote honden vind ik soms nog wel eng. Maar als ik grom dan gaan ze meestal opzij en als ze dan niet doen, draai ik me gewoon om. Hun bazen zijn allemaal aardig en willen me allemaal aaien. Ik laat ze maar en als ik er genoeg van heb, loop ik bij ze vandaan. Ik ben helemaal gewend en ik geniet van de lange dagelijkse wandelingen.

Mijn baasje heeft vanmorgen dit filmpje gemaakt om te laten zien hoe goed ik het doe! Ze is heel trots op me!

2 reacties

  1. wat gaaf Vega ik ben ook heel trots op je je bent een lieverd een knuffel van mij en een pootje van Toffee

Reacties zijn gesloten.