Aardappelsambal (Sumatraans)

Hete kripiekjes…zo wordt het bij ons thuis genoemd. Toch weer anders dan de Javaanse aardappelsambal. Ik zet beide varianten op de site zodat je het verschil kunt proeven. Qua smaak kan je de varianten niet vergelijken. Ik ben echter wel nieuwsgierig welke jullie lekkerder vinden. Dus laat een reactie achter als je beide hebt geprobeerd!

aardappelsambal2

Je hebt nodig:

olie

NL:zakje gezouten frietjes( dan geen zout toevoegen)/Su: Zakje gebakken aardappel

klein gesnipperd uitje

beetje verse laos

beetje trassi

1 rondje Gula Djawa (oplossen met wat water op t vuur en even zeven)

Sambal Oelek naar smaak

 

Zout naar smaak

 

Hoe maak je het:

 

Doe wat olie in een wok en fruit het uitje. Doe dan de laos en de trassi erbij. Dan de sambal en Gula Djawa, als het een dikke massa is geworden haal je de pan van het vuur en doe je de frietjes erbij. Flink omscheppen en af laten koelen. Het is normaal dan het kleeft, dat komt door de Gula Djawa. Bewaar het in een goed afgesloten bus.