Aardappelsambal (Javaans)

aardappelsambal

Heel anders dan de Sumatraanse (zie huisrecept aardappelsambal) maar ook heel erg lekker!! Eigenlijk maak ik deze vaker omdat het minder zoet is en bij meer gerechten past. En…..is iets makkelijker en sneller klaar te maken.

Je hebt nodig:

Wat olie

1 zakje aardappelfrietjes

1 ui

knoflook 2t

verse peper (madam jeanette)

tomatenpuree

chickenpowder (of blokje)

1 afgestreken eetlepel suiker

wat zout

 

Zo maak je het:

Doe een klein laagje olie in de wok en fruit het uitje. Als de ui glazig wordt, doe je de knoflook en de peper erbij. Laat even bakken (kijk uit dat je knoflook niet te donker wordt). Doe dan de tomatenpuree erbij, chickenpowder, wat zout en de suiker. Je hebt nu een lekker papje. Doe de frietjes erbij en goed omscheppen zodat alles een egaal oranje/rode kleur heeft. Af laten koelen, los schudden en in een goed afgesloten bus bewaren.

Share if you like!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Back to Top