Babi Ketjap

babiketjap

We gaan weer lekker smullen vanavond!

Wat heb je nodig:

plm. 700 gr. speklapjes

1 flinke ui

4 tenen knoflook

Ketjap Manis

Tomatenpuree

2 grote stukken verse gember

Peper

Zout

Wat fijngesneden selderie

Roomboter

 

Bereiding:

Snij van de speklapjes de vetrandjes weg en snij het vet in kleine blokjes. Laat de blokjes langzaam aanbakken zodat het vet vrij komt. In de tussentijd snij je de rest van de lapjes in blokjes. Als de vetblokjes bruin zijn gebakken, voeg je de rest van de speklapjes, ui en knoflook toe. Gebruik peper en zout naar smaak en laat dit ongeveer 10 minuten bakken op middelhoog vuur. Blijf erbij en roer regelmatig om aanbakken te voorkomen. Dan voeg je een flinke scheut ketjap en 2 flinke theelepels tomatenpuree toe. Doe er een paar flinke stukken verse gember bij en laat alles op zacht vuur sudderen. Let op dat de ketjap niet teveel gaat indikken. Het is de kunst om de ketjap net niet aan te laten branden, dus wel regelmatig roeren. Als het te droog wordt, doe je er een heel klein beetje water bij. De babi ketjap is klaar als het vlees mals is en bijna zwart kleurt door de ketjap. Ongeveer 40 á 50 minuten. Voeg op het laatst een stukje roomboter toe. Babi Ketjap kan je prima een paar dagen van tevoren klaarmaken want net zoals zoveel Indische gerechten is het ‘t lekkerst als het een tijdje heeft gestaan.

Selamat Makan!