Dadar Gulung

dadar-gulung

 

 

 

Een van mijn favoriete zoete snacks is Dadar Gulung. Als je van kokos houdt, is dit echt een aanrader. Dit recept is van iemand uit Indonesië en heeft dus geen Nederlandse invloeden. In veel dadar recepten wordt voor de pannenkoekjes ook kokosmelk gebruikt. in dit recept kun je naar eigen smaak kokosmelk en/of water gebruiken. Omdat de pandanpasta al veel smaak aan de pannenkoekjes geeft, gebruiken wij geen of heel weinig kokosmelk om het geheel niet te ‘zwaar’ te maken.

Dit heb je nodig voor de flensjes:

– 250 g bloem
– 375 ml water
– 1 ei L of 2 M
– Pandan pasta (let op: neem de pasta en niet kleursel)
– snufje zout

olie en een stukje keukenpapier

Dit heb je nodig voor de vulling:

– 250 g gemalen kokos en een snufje zout
– 150 gram Gula Djawa (palmsuiker)
– 125 ml of water

Smelt de Gula Djawa in wat water tot het helemaal is opgelost. Indien nodig even zeven. Doe de kokos erbij en een snufje zout, Goed doorroeren zodat alle kokos een mooie bruine kleur heeft gekregen. Let op! Als ik gedroogde kokos gebruik, roer ik er een klein blikje kokosmelk doorheen en geef ik de kokos een paar uur de tijd om het op te nemen.

Klop de eieren los in een beslagkom en doe de helft van het water erbij. Zeef de bloem erbij en met een garde of mixer klop je het glad. Doe nu de rest van het water erbij en roer het door tot een mooi glad beslag. Maak het beslag op kleur met de pasta.

Doe wat olie in een kommetje en doop een stukje keukenpapier erin. Smeer de bodem van een kleine koekenpan hiermee in en laat de pan goed op temperatuur komen. Gebruik een kleine soeplepel zodat je in 1 keer met een handige beweging de bodem met een dun laagje kunt bedekken. Na een paar seconden zie je dat het pannenkoekje al egaal van kleur is en dat is het teken dat je het voorzichtig op een bord kunt schuiven. Voor het gemak kun je dit met een vochtige schuimspaan doen.

Doe een flinke lepel van het mengsel op de pannenkoek en vouw het geheel tot een mooi pakketje. Voor het vouwen heb ik onderstaande video bijgevoegd.

dadar gulung