DENK voor ons allemaal, denk aan ons allemaal

Uit nieuwsgierigheid stap ik afgelopen vrijdagavond rond 19.00 uur de Sociëteit in Alkmaar binnen, waar beweging DENK Alkmaar een informatieve bijeenkomst houdt. Aan de stamtafel zijn een aantal dames en heren al druk in gesprek. Ik neem plaats en volg de gesprekken langs de zijlijn onder het genot van een kopje koffie.

Een half uurtje later start de presentatie en neemt iedereen plaats in de zaal. Dan blijkt al direct dat DENK anders is dan andere partijen. Mohamed Keskin, gemeenteraadslid van Alkmaar, verzoekt de aanwezigen vriendelijk om de telefoons níét uit te zetten, alleen het geluid. Want ‘iedereen mag zien wat hier in de Sociëteit in Alkmaar gebeurt, dus deel vooral’.

Keskin vertelt uitgebreid over het verkiezingsprogramma van DENK en legt daarnaast ook uit hoe de gemeentelijke politiek werkt en hoe wij als burgers invloed kunnen uitoefenen op het gemeentelijk beleid. De inclusieve samenleving is het meeste bekende en besproken thema van DENK, maar het verkiezingsprogramma ‘Denkend aan Nederland’ kent nog negen andere interessante thema’s, waar je in de media niets over hoort. Dat blijkt wel uit de reacties van het publiek.

Aan het einde van de presentatie brengt hij het programma terug naar ‘Denkend aan Alkmaar’. Denk hierbij aan gratis ov voor minima en senioren en cultuursensitiviteit in de zorg. Een samenleving waarin we omkijken naar elkaar als iemand het moeilijk heeft. Daarna vertellen de Alkmaarse DENKers Yasemin Özcan en Quincy Naarden wat hun plannen zijn om samen met Mohamed Keskin DENK in Alkmaar op de kaart te zetten.

Nu zijn er mensen die hun mening over DENK klaar hebben, zonder dat ze weten waar DENK eigenlijk voor staat. Ik heb ze deze avond niet gezien en dat vind ik jammer, want ik weet zeker dat er ook heel wat Nederlanders zonder migrantenachtergrond zijn, die zich kunnen vinden in hetgeen waar DENK voor staat. Want laten we eerlijk zijn: ontkennen kan niet meer. Nederland wordt steeds rechtser en het gebruik van dubbele maat is inmiddels meer regelmaat geworden dan uitzondering. Ik kan nu wel weer de vele voorbeelden opnoemen, maar intussen weten we allemaal dat het wegzetten van minderheidsgroepen gewoon is geworden in Nederland. En op het moment dat het gewoon, normaal en geoorloofd is, dan is er toch iets gruwelijk mis.

Het is verspilde moeite om alle Nederlanders zonder migrantenachtergrond te overtuigen dat het op deze manier de verkeerde kant op gaat en dat er niet veel meer over is van de hoge mate van tolerantie waar Nederland toch om bekend stond. Niet dat ik dat ooit geloofd heb, maar dat terzijde.  Maar die mensen die ook van mening zijn dat het op deze manier niet werkt, daag ik uit om toch eens naar een bijeenkomst van DENK te gaan. Ga eens kijken, luisteren en voel de sfeer van samen zijn en samen doen.

En wil je het verkiezingsprogramma lezen, check dan www. Bewegingdenk.nl en wellicht dat ik je dan eens bij een volgende bijeenkomst zie!

denk-alkmaar

Foto eigendom van DENK Alkmaar

 

 

 

2 reacties

Reacties zijn gesloten.