Fietsen met mijn moeder

Ik deed vroeger niet anders. Vroeger achterop de solex in zo’n rieten mand, totdat mijn benen niet er niet meer inpasten. Later samen fietsen als we op bezoek gingen bij oma of gewoon boodschappen doen. Ze hield zo van fietsen. Nu is ze oud en haar zicht is heel slecht. Ook haar gehoor is niet best, dus niet echt verantwoord om nog zelf te fietsen. Maar ze wil wel heel graag. Daarom ging ik op zoek naar mogelijkheden om samen met haar te gaan fietsen. Een Becak (Betjak) moest het worden. Dan kon ze heerlijk relaxen en genieten van de natuur terwijl ik fiets. Dat leek me wel wat. Ik kwam terecht bij www.fietsenallejaren.nl en nam contact op. Een ritje in de Becak? Geen probleem. Huren kan niet, maar wij rijden u en uw moeder graag!

Op de afgesproken tijd stond initiatienemer Marloes Schaap voor de deur en kon de rit beginnen. Mijn moeder heeft genoten!! En ik ook. Al jaren was ze niet meer in Geestmer Ambacht geweest en nu kon ze er weer heerlijk genieten van de natuur. Wat een aanrader zeg! Al in 21 steden in Nederland kunnen ouderen zich laten fietsen, eventueel met hun begeleider of partner.

Wij hebben in ieder geval alweer een datum gepland waarop mijn moeder met haar buurvrouw weer een leuke rit gaat maken.

 

3 reacties

  1. Geweldig!
    Zoals wij vorige week schreven : “canvas can do miracles”. Ik zie dat jullie er samen onder zaten 😊👍

Reacties zijn gesloten.