Geloof jij in sprookjes; Je suis Charlie

Het is toch ook wel gemakkelijk als je al je daden ophangt aan de wil van god. Ja, je ziet het goed: Ik schrijf god niet met een hoofdletter. Ik kan me nog heel goed herinneren hoe boos ik ooit werd door een artikel in de krant. Het ging over een opa en oma die hun kleinkind zonder gordels in de auto vervoerden. Ze kregen een ongeluk waarbij het kind werd gelanceerd en door de voorruit werd geslingerd. Op slag dood. Reactie van de grootouders: Het was de wil van god. Het geloof in God: een makkelijke kapstok om alles aan op te hangen. Je kunt er maar vanaf zijn. Een ideale manier om van enig schuldgevoel af te komen en misdaden te legaliseren.

Mensen zijn heel goed met het belijden van hun geloof via hun mond. Maar verder is het gewoon een farce. Zelfs de vrome gelovigen in Jezus, Allah, Mohammed en noem maar op wie nog meer hoereren, stelen, bedriegen, moorden en plunderen er maar op los. Voor mij de reden om niet te geloven. Met dit in mijn achterhoofd ben ik op onderzoek uit gegaan en kwam terecht bij de filosofie van Ludwig Feuerbach die de volgende stelling als uitgangspunt neemt: Niet god schiep de mens maar de mens schiep god.

Het geloof is niets meer dan een diep geworteld geloof in zelf gefabriceerde sprookjes. Sprookjes bestaan echter niet en dat wordt bevestigd met al die hoererende priesters, pedofiele pastoors, moordzuchtige, agressieve en fundamentalistische moslims, verwarde Hindoes en onaanraakbare boeddhisten. Het hele bizarre religieuze gedonder zorgt altijd weer voor een hoop ellende wereldwijd. We kunnen in ons land zwarte piet al niet eens veranderen, laat staan dat we wereldwijd de geloven die er de oorzaak van zijn dat de wereld nog steeds niet in vrede en vrijheid leeft uit de weg kunnen ruimen.

Kinderen worden wreed uit hun geloof gerukt als ze horen dat Sinterklaas niet bestaat. Wordt het niet eens tijd dat de volwassenen ook eens de waarheid onder ogen zien? God bestaat niet. Gooi niet alles op de wil van god. Doe geen dingen in de naam van god. Hij bestaat niet.

Denken jullie nou echt dat als god bestond, dit alles zou toestaan? En stel, stel dat er toch iets als een opperwezen zou bestaan, dan hoop ik van harte dat ik hem na mijn dood tegenkom (Dat schijnt namelijk de enige manier te zijn om hem te ontmoeten, ook zo vaag). Als ik dan voor hem sta, zal ik hem recht in zijn gezicht zeggen dat hij er een zooitje van heeft gemaakt! Dat hij gefaald heeft en dat het tijd wordt om de rotzooi op te ruimen. De rotzooi die mensheid heet.