Ik ben even niet bereikbaar, ik geniet van mijn rijkdom

Afbeelding10Ik heb een opdracht afgeslagen omdat ik er geen zin in had. Geen zin omdat het onderwerp niet mijn ding was. En dit is niet de eerste keer dat ik dat doe. Zo’n tien jaar geleden pakte ik alles aan. Werk is werk. Wat is er dan veranderd?

Een paar jaar geleden maakte ik een beslissing die mijn leven zou veranderen. Ik werd ernstig ziek en kreeg ongewild zeeën van tijd om na te denken. Er kwam een moment dat ik mezelf beloofde dat ik alles anders zou doen. Mijn instinct en intuïtie volgen. Leven vanuit de overtuiging dat alles met een reden gebeurt, leven vanuit mijn eigen overtuiging en niet die van een ander, een groep, een geloof of wat dan ook.

Ik hoef geen carrière meer, ik hoef geen bakken met geld meer om dat veel te grote huis te kunnen betalen. Ik hoef geen grote vriendenkring en ik hoef geen dure auto te rijden. Ik hou niet van uitgaan en ik blijf het liefste thuis. Lekker op de bank een goede film kijken of gezellig kletsen met mijn man. Als ik van huis ben, bekruipt mij al snel een gevoel van ‘wat doe ik hier’, wetende dat thuis mijn honden op mij wachten, dat mijn ijskast is gevuld, en dat ik lekker in mijn joggingbroek kan rond hupsen in plaats van in dat elegante jurkje en naaldhakken elegant zitten zijn in een restaurant waar het toch al net niet zo lekker smaakt als thuis. Al ben ik het er wel mee eens: Dat jurkje staat wel een stuk leuker dan die joggingbroek.

De vakantietijd komt er weer aan, maar ik zou niet weten waar naartoe. Weer naar Bali, of toch een keer naar Zuid-Afrika? Ik weet het nog niet. Thuis is ook leuk. Ik heb een heerlijke tuin en de honden hoeven dan ook niet naar het pension. Lekker buiten eten, en doen waar je zin in hebt. Urenlange wandelingen maken. Mijn zoons die zeer regelmatig komen eten en dan samen relaxen, discussiëren of gewoon samen zijn.

Slaat naarmate ik ouder word de saaiheid toe? Nee, ik leef op gevoel en mijn gevoel zegt me dat geluk niet is te vinden in materiele zaken maar in mijzelf. Ik ben rijk, stinkend rijk. En niemand kan me dat gevoel afnemen. Ik wens deze rijkdom iedereen toe. Het is haalbaar, maar alleen als je ouder wordt. Het moment zal voor iedereen anders zijn, maar ik ben blij dat ik er vrij jong achter ben gekomen zodat ik mij nog jaren miljonair kan voelen!

alleswatjenodig-hebt