Jambalaya

jambalaya

Jambalaya is van oorsprong een Afrikaans gerecht en heeft dus geen historie in onze familie. Het is desondanks een succesvol gerecht binnen onze indoclan geworden en ik kan je verzekeren dat je meer dan 1 x opschept!
Overigens is het vers het lekkerst en dan bedoel ik direct eten. Als je het een dag later wilt eten moet je het opbakken in een koekenpan en niet in de magnetron opwarmen.

Je hebt nodig:

6 grote tomaten

1 paprika

Zoutvlees en ander vlees zoals chorizo of salami, kip, rookworst e.d.

Ui

3 t. knoflook

Chickenpowder

Peper

Boter

 

Zo maak je het:

Bak het vlees samen met ui en knoflook in de boter. Dan tomaat erbij, lekker laten sudderen tot dikke brij. Dan stukjes paprika erbij en op smaak maken met peper en zout. Dan mik je de brij in je rijstkoker met 3 kopjes rijst en de hoeveelheid water die je normaal gebruikt.

Af en toe even doorroeren en laat de rijstkoker na het afslaan nog zo’n 3 kwartier staan. Het lijkt veel werk maar dat is het niet. Je hebt er ook geen omkijken naar. Het is je gelukt als je een lekkere brij op je bord krijgt. Wel vast maar niet droog. Lekker met wat zuurgoed!