Marisa schrijft

Laat Cecil de mensen wakker schudden

cecil-and-lioness

Cecil, de onfortuinlijke leeuw die ten prooi viel aan de psychopathische tandarts uit Minnesota. De tandarts kan zijn praktijk wel opdoeken en zijn leven is hij ook niet meer zeker. Kortom, zijn levenis met 2 schoten voorgoed veranderd. En terecht.

Het aanbrengen van leed aan een dier moet zeker bestraft worden. Dat staat buiten kijf. Duizenden mensen staan in de rij om hem zijn verdiende straf te geven. Ook ik ben er een van.

Maar laten we vooral niet vergeten dat op dit moment, terwijl iedereen over deze tandarts heen valt, er nog veel meer dieren aan dit soort monsters ten prooi vallen. Dieren zonder GPS, naamloos en onbekend. Maar net zo waardevol als Cecil.

Legaal, dat dan weer wel, maar is dat minder erg? Die jagers, wat is er in hun jeugd of in de baarmoeder van hun onfortuinlijke moeder misgegaan? Waarom zijn blikjes niet voldoende. Ga klootschieten, organiseer de Hunger Games voor deze beesten, zodat ze elkaar kunnen doden. Maar laat de dieren met rust!

Wanneer worden de reisorganisaties die dit soort reizen organiseren, verboden en verbannen? Wanneer worden vervoersbedrijven gestraft als zij jachttrofeeën vervoeren?

Wanneer worden de jacht in zijn geheel verboden en afgestraft met levenslang?

Ik krijg een dubbel gevoel als ik op tv weer eens een tranentrekkende commercial zie waarbij men om een donatie vraagt om de dieren te redden, om te zien dat er nog maar 4 noordelijke witte neushoorns op de aarde rondlopen. Ik wil zo graag naar Zuid Afrika wil om de big 5 in het echt te zien zodat ik later aan mijn achterkleinkinderen kan vertellen dat deze dieren echt wel bestonden.

Op dit moment proberen ze de 24 nakomelingen van Cecil te redden. Zij zijn immers ten dode opgeschreven, omdat de andere leeuwen ze niet zullen accepteren en bang zijn voor concurrentie. Een nieuwe Alfa moet gekozen worden, en snel ook.

Ja ze moeten gered worden, maar wie redt ze als ze volwassen zijn geworden en na een lange klopjacht uitgeput ter aarde storten, zodat een volgende psychopathische tandarts ze van dichtbij de dodelijke kogel kan geven?

R.i.p. Cecil….