Lena’s Tahu Bergedel

En hierbij het derde recept van Lena. Het is een hartige snack, dat je zowel vegetarisch als met vlees kunt bereiden. Voor iedereen wat wils! Kan niet beter. Het is echt heel makkelijk om te maken en super lekker!

Lena, nogmaals hartelijk dank en ik kijk uit naar de volgende ‘studiedag’!

Wat heb je nodig:

Een blok verse tahu

Wat prei

Geraspte wortel

peper en zout

1 ei (M)

Eventueel vlees. Wij hebben dit keer een kipfilet gebruikt, maar met garnalen is het ook heerlijk

 

Hoe maak je het:

Prak de  tahu met een stampertje of vork fijn. Pureer de kip of garnalen. Voeg alle ingrediënten toe en kneed alles tot een smeuïge massa. Maak hier ballen van en laat even opstijven.

Verhit flink wat olie in een pan en als deze heet genoeg is doe je de ballen erin (kleine hoeveelheden tegelijk). Zet het vuur iets lager zodat de ballen van binnen goed kunnen garen, zonder dat de buitenkant verbrandt. Bak de ballen bruin en laat uitlekken. Heerlijk met een chilisausje!!!