Lever sambal

2015-06-02 13.41.17Het is 2 juni en in plaats van een heerlijk zonnetje, stormt het buiten. Het is fris en af en toe klettert de regen tegen de ramen. Reden genoeg om mijn vriezer open te trekken en te kijken wat ik voor lekkers kan klaarmaken. Ik vind een pak kippenlevertjes en kippenhartjes en het water loopt me al in de mond. Ook in die van de honden want die weten al dat er voor hen vanavond ook iets lekkers op het menu staat.

Wat heb je nodig:

Kippenlever/hartjes/maagjes

olie

Hete peper

peper/zout

laos

trassi

ui en knoflook

selderie

theelepel suiker

tomatenpuree

Ketjap

kippenbouillonblok

 

Hoe maak je het

Ik was het vlees, haal de vetjes en aders eraf (bij maagjes de harde binnenwand verwijderen). Dan kook ik het vlees in een laagje water met een een scheut azijn en zout. Na een 10 minuten haal ik het vlees eruit. De bouillon die over blijft en het restafval gaat naar de honden die het heerlijk vinden als ik hun avondmaal afmaak met een flinke schep van deze bouillon. Vlees, ui, peper, knoflook in hele kleine stukjes snijden.

Dan olie in de wok en de trassie en de fijngesneden peper bakken, daarna de ui, dan de knoflook, laos en als laatste het vlees. Flink blijven omscheppen op hoog vuur. Dan wat tomatenpuree, blokje en de ketjap erbij. Goed doorroeren en dan de suiker en selderie erbij. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Eventueel kun je er wat gebakken aardappel doorheen doen.

Heerlijk op een vers puntje of gewoon als bijgerecht.