Maiskoekjes (Frikadel Djagoeng & Fusion)

Mijn dierbare tante Iel heeft me ooit dit recept gegeven. Haar kleinkinderen zijn er dol op. En ik ook. Onlangs had ik masala kip gemaakt en ik was zomaar de groente vergeten. Dus toen maar gekeken wat ik in de kast had staan. Ja hoor, er stond een blikje mais.

Om het te laten matchen met de kip, heb ik een lepel jus door het beslag gedaan waardoor je een beetje bara idee krijgt, maar dan heel anders. 😛 Maar wat ik hiermee probeer te zeggen is dat het zich uitstekend leent voor fusion. Hieronder het basisrecept maar experimenteer er maar eens mee. Het lukt altijd! En intussen kennen jullie mijn tante nu wel een beetje: Ook dit is verschrikkeluk makkelijk!!

Wat heb je nodig

3 Eieren

1 ui

Een paar takjes selderij fijngehakt

Drie teentjes geperste  knoflook

Een blikje mais

4  eetlepels bloem

Peper en zout

wat sambal

olie

Hoe maak je het

Snij alles fijn, doe alles bij elkaar en roer het goed door elkaar heen.  Schep een lepel van het mengsel en met een anderre lepel schuif je het de hete olie in. Als ze bruin zijn, zijn ze klaar!

Maiskoekjes2

4 reacties

  1. Om kwart voor 12 een recept lezen..not good haha! Dit ga ik vd week nog eens proberen

Gesloten voor reacties.