Mammies sambal

sambal2

Mammies Sambal is een heerlijke sambal met een eigen smaak die echt past bij de Indische rijsttafel. Ik ben er mee opgegroeid en ook mijn kinderen weten het te maken. Het is lichtelijk verslavend en wordt bij ons ook als broodbeleg en in de spaghettisaus en in de erwtensoep gebruikt. Jammieeeeee…Aduh, so lekkur ja…
Als je het goed afgesloten in de ijskast bewaart, is het heel lang houdbaar. Deze sambal is ook de basis voor andere gerechten zoals de telor belado of de terong belado.

Wat heb je nodig:
Potje Sambal Oelek
1 Gesnipperde (grote) ui
Ketjap manis
Suiker
Zonnebloemolie
Stukje laos

Zo maak je het:
Doe een ruime hoeveelheid olie in de pan
Ui aanbakken tot glazig
Dan potje sambal erbij
Blijf roeren en laat het even lekker pruttelen.
Doe er 2 theelepels ketjap manis bij en twee flinke theelepels suiker en de laos
Laat het lekker zachtjes sudderen totdat het vocht is verdwenen en alle olie boven is komen drijven.

Share if you like!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

2 Responses

Comments are closed.

Back to Top