Nasi goreng makkelûk

Op veler verzoek: De Nasi Goreng Makkelûk!!

nasi-goreng-mamak

Maak het lekker van te voren klaar, want Goreng zegt t al….opgebakken is het t lekkerst!! Trouwens, dat geldt voor de meeste Indische gerechten. Maak t van tevoren klaar zodat de kruiden goed kunnen intrekken. In ieder geval is deze nasi goreng eigenlijk altijd een succes en erg makkelijk dus.

Wat heb je nodig:
Ontbijtspek (voor de variatie kun je ook kleine stukjes rookworst nemen, dit is nog makkelijker want dat hoef je niet eerst te bakken ;))
1 ui gesnipperd
4 teentjes knoflook
4 eieren
Maizena
soepgroente (selderie)
Tauge of andere groente
wat tomatenpuree
chickenpowder
klontje boter

Hoe maak je het klaar
Kook de rijst gaar, roer het los en laat afkoelen. Bak de spek lekker krokant en breek t in stukjes. Kluts de eieren met zout en peper en gooi er 2 eetlepels maizena dat je met een scheutje koud water hebt opgelost, bij. Kluts even door en bak er dunne ommeletjes van die je in reepjes snijdt.

Doe wat boter in een pan en bak de ui glazig. Daarna de knoflook erbij en bak dit even door. Doe de tomatenpuree, chickenpowder, ketjap en zout en peper erbij en roer het mengsel goed door. Doe dan de rijst erbij en blijf op medium vuur lekker omscheppen en bakken tot de rijst egaal van kleur is. Als het te licht is kun je nu nog ketjap bijvoegen.

Als dit klaar is, gooi je de spek, de eireepjes en selderie en andere groenten erbij.

Serveer met de aardappelsambal en kroepoek.

Selamat makan!

2 reacties

Gesloten voor reacties.