Nooit meer de diepte in

Zwemmen doe ik het liefst in niet al te diep water. Doe ook geen wilde spelletjes met me en als je echt een dreun wilt. moet je me voor de lol onder water duwen. Dan heb je echt ruzie met me.
Jaren geleden deed ik een spannend spel toen we op vakantie in Spanje waren. Ik moet een jaar of 14 zijn geweest. Samen met een buurjongen met een rubberboot de zee op. Dan in het water duiken en iets meenemen van de bodem als bewijs dat je er bent geweest. Als echte tomboy wilde ik natuurlijk altijd winnen en daarom ging ik op een dag oefenen, alleen.

Ik kon ontzettend lang onder water blijven. Maar ik wilde dieper en dieper. Tot ik op een dag nét even te diep ging en ik bij het naar boven gaan tot het besef kwam dat ik de oppervlakte niet meer zou halen. Ik heb niet gevochten want het was zo vredig en zo mooi. Het licht dat ik zag was van de zon die door het water scheen.

Ik herinner me dat ik wakker werd in de branding, met allemaal mensen om me heen. Het was een prachtige ervaring maar sinds die dag zie je mij niet meer onder water. Wel om te snorkelen of om gewoon te zwemmen, maar nooit meer zal ik de diepte opzoeken.

Onderwater

Een reactie

Gesloten voor reacties.