Pasta alla Norma

Pasta uit Catania (SiciliĆ«). Ik heb het internet afgezocht naar de meest authentieke versie, en hieristie dan! En denk erom, deze is echt geweldig!! Dus kijk uit voor onbeheersbare primitieve acties, zoals je bord aflikken of je vingers….

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • Een halve liter passata
  • Een bakje Ricotta (250 gr)
  • 400 gram Trottole all’uovo
  • 2 grote of 3 kleine aubergines
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui
  • Balsamico azijn
  • Olijfolie (ook om te bakken)
  • Bloem

Hoe maak je het klaar:

Voorbereiden:

Snij de aubergines eerst in de breedte in plakken van ongeveer 1 cm en snij deze dan weer in vieren. Doe in een schaal en bestrooi met zout en hussel de blokjes door elkaar. Laat 20 minuten staan.

Kook de pasta volgens de instructies al dente in ruim water met zout en een scheut olijfolie. Giet de pasta af en koel af met koud water, zodat het niet verder gaart en laat in vergiet staan.

Snipper ui en knoflook en laat de ricotta op kamertemperatuur komen. Pluk de blaadjes van de Basilicum en hou wat apart voor garnering.

Na 20 minuten droog je de aubergineblokjes af en bestrooi met bloem.

Fruit in olijfolie ui en knoflook en blus ag met de balsamicoazijn. Als het geheel gaat karamelliseren, doe de de passata erbij. Loopt het water je al in de mond?? Doe er een schep ricotta bij en de basilicum en maak af met peper en zout. Voeg de pasta toe en schep het geheel om. Zet het op een warmhoudplaatje of op de laagste stand. Dit is nu klaar en hoeft alleen warm te blijven.

En dan de truc!:

Doe flink wat olijfolie die geschikt is om te bakken in een wok of koekenpan. De aubergine moet kunnen zwemmen. Als de olie heet genoeg is, bak dan in gedeeltes (dus niet teveel in een keer) de blokjes knapperig goudbruin en laat op keukenpapier uitlekken.

Verdeel de pasta op de borden, verdeel de aubergine eroverheen en gebruik de ricotta als topping. Garneer met wat blaadjes Basilicum en Klaar!!

Eet smakelijk en neem er een goed glas wijn bij. Alle ingrediƫnten voor alweer een culinair hoogtepunt. Have fun!!!!

Share if you like!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Back to Top