Rendang

Dit heerlijke gerecht is één van mijn favorieten. Je kunt dit natuurlijk met een boemboe maken maar met verse kruiden zoals we die hier in de tuin hebben smaakt het veel lekkerder. Rendang is een typisch Sumatraans gerecht. Het spreekt dus voor zich dat mijn moeder kampioen Rendang maken is.
Als je het in een restaurant gaat eten, zorg dan dat dit een Sumatraans restaurant is. Er zijn vele varianten op Rendang maar de Sumatraanse is toch echt de lekkerste!

rendang

 

Je hebt nodig:

500 gr, in stukjes gesneden rundvlees (sucadelappen)

Ui

I cm koenjit

2 stukjes gember

3 el sambal oelek

2 stengels sereh (op het dikste gedeelte een paar x slaan met een soeplepel)

3 tl ketoembar

4 schijfjes laos

2 daon salam blaadjes

2 jonge blaadjes van de lemmetjeboom

 

Blikje cocosmelk

 

Zout

 

 

 

Doe alle kruiden bij elkaar en kneus het in een vijzel, Dan het kruidenmengsel bij het vlees en samen met de kokosmelk laten sudderen tot de saus lekker dik is en het vlees lekker zacht.