Rotte wereld, mooie wereld

rotte wereldSteeds vaker hoor ik van mensen dat ze moe zijn, moe van alles wat er in de wereld gebeurt. Want de wereld is een puinhoop. De maatschappij is verziekt en de politiek is corrupt. Geen wonder dat de mensen hierdoor verdoofd raken.

Het is een neppe, egoïstische wereld. Niemand is meer oprecht geïnteresseerd in een ander. Ik woon alweer ruim een jaar in Nederland maar wie heeft mij ooit gevraagd hoe het nu echt met me gaat? De meesten zijn met zichzelf bezig. Totaal gehersenspoeld. Door die achterlijke programma’s op tv die alleen succesvol zijn als er tranen aan te pas komen. Presentatoren die zich belangrijker voelen dan de kandidaten en die niet na zullen laten diezelfde kandidaten belachelijk te maken. O, wat een lol hebben we dan. Door reclames die ons wijsmaken dat gezond leven uit een potje komt. Door social media waar mensen ongenuanceerde meningen naar elkaar gooien. Waar niet geluisterd wordt maar alleen gescholden. Durf jij nog op een serieus forum je mening te geven? Voor ik het weet moet ik oprotten naar mijn eigen land. Waar dat ook mag zijn. Ik zie mensen hun honden uitlaten terwijl ze druk aan t appen zijn! Wandelen is toch een manier om bewust met je hond bezig te zijn en te genieten van de frisse lucht?

Bang voor genetische manipulatie? Wees niet bang want gemanipuleerd zijn we al lang. We zien niet eens dat we hard op weg zijn om onszelf te vernietigen. We lopen als kippen zonder kop achter de massa aan. We laten ons door alles en iedereen beïnvloeden, zodat we zelf niet meer hoeven denken.

De balans is zoek. Wat gebeurt er als de lading op de boot uit balans is? Dan schuift alles naar één kant en zinkt het naar de diepte. Tot de bodem is bereikt. Zoals ik al zei, alles is nep. Alles op tv is een illusie, religies vertellen sprookjes, sporters kunnen alleen nog winnen met doping in hun lijf. Voetbalwedstrijden worden voor het grote geld gemanipuleerd. Ons vlees wordt rood gekleurd zodat het vers lijkt maar is intussen wel drie keer ingevroren en ontdooid voor dat het bij je thuis in de pan valt. Het fruit wordt met slakkenslijm glimmend gemaakt, druiven zijn inmiddels pitloos gekweekt en voor de liefhebbers zijn er aaibare vissen gefokt en hondjes die in de palm van je hand passen. Dat ze hun hele leven zware hoofdpijn hebben omdat hun hersens bekneld zitten in hun kop, tja…dat willen we eigenlijk helemaal niet weten.

Ik heb moeten vechten voor mijn dure medicijnen want de medische industrie verdient nu een maal meer aan de goedkopere variant. Dat door het goedkopere medicijn je haar uitvalt, tja..dat hoort nu eenmaal bij de bijwerkingen.’ Als uw leven er kwalitatief op achteruit gaat mag u de duurdere vragen’. No way! Als je niet mondig bent, krijg je de goedkopere variant. Dan word je zieker en kan de farmaceutische industrie nog meer pilletjes verkopen. Gestoord, de mens is in de war, compleet de weg kwijt.

Alles is ziek. Ziek door de grootste parasiet op aarde. Allesvernietigend en respectloos zuigt de mens de aarde leeg. Weg dieren, weg natuur. Zo kan ik nog wel uren doorgaan. Ben ik negatief? Nee, ik blijf positief naar het leven kijken. Ik hou van mijn leven, maar ik blijf het zeggen, de aarde zou pas echt mooi zijn als wij volledig zijn uitgeroeid. Er is geen enkel dier dat aan zinloos geweld doet, dat een ander dier kwetst omdat het er anders uit ziet. Die wereld is mijn utopia, al heeft dat als gevolg dat ik als dier moet terugkomen. Tot die tijd zorg ik dat mijn innerlijke balans goed blijft. Ik wil niet zinken. Ik besef wat ik heb, ik verlang niet meer naar meer. Ik heb alles wat ik nodig heb en ik denk dat ik rijker ben dan velen. Niet in geld, mijn rijkdom zit van binnen.

Wat ik vandaag aan rijkdom heb binnengehaald? Een glimlach van een onbekende als antwoord op mijn glimlach. Een telefoontje van een dierbare en een liefdevolle blik van twee kwispelende honden die me hoopvol aankijken omdat het etenstijd is. Kassa! Ik ben vandaag binnengelopen!

3 reacties

  1. ik ben van mening dat het einde der tijden voor de mensheid niet lang meer op zich laat wachten .
    slechts een deel van de mensheid leeft zijn droom leven andere kunnen er alleen van dromen . zijn bedrog .

Reacties zijn gesloten.