Tarik, wat wilde je nou eigenlijk zeggen?

tarik
Tarik Z. , student Molecular Science & Technology in Delft en Leiden, wie kent hem niet. Hij zorgde voor heel wat opschudding van de week door het mediapark binnen te dringen en met een nepwapen zendtijd op te eisen.

Met veel bombarie zag ik de politie de jongen overmeesteren. Het optreden zag er opgefokt uit en terwijl Tarik al lang zijn speelgoedpistooltje op de grond had gelegd en met zijn handen in zijn nek de politie rustig toesprak schreeuwden de politiemannetjes paniekerig door elkaar. Natuurlijk werd dit nieuws door de media met open armen ontvangen want ondanks dat hij er wel heel Nederlands uitzag, bleek zijn naam gelukkig Tarik te zijn. Reden te meer om zelfs zijn volledige naam te vermelden.

Maar wat wilde hij nu eigenlijk? Hij wilde zendtijd om het volk toe te spreken. Hij had iets belangrijks te melden. Waarom wil iemand dat op deze manier doen, vraag ik me dan af. Stel je voor: Je bent iets te weten gekomen. Vanwege je studie ben je benaderd of ben je bepaalde zaken te weten gekomen. Je bent zeer intelligent en je weet dat als je je mond open doet, dat je dan hetzelfde lot als Edward Snowden te wachten staat. Je kan niet naar de politie, want die leveren je over aan de aivd. In de politiek is ook al niemand te vertrouwen en voor je het weet wordt je in een wit laken gesnoerd en platgespoten. Je komt dan in een inrichting waar niemand je nog serieus neemt.

Het enige dat je dan nog kan doen is een groot podium zoeken waar je in een keer zoveel mogelijk mensen bereikt. Desnoods vertel je niet alles, maar wel net zoveel dat de ogen van de mensen open gaan. Dat ze beseffen dat het leven dat ze leven slechts een farce is. Dat zoveel mensen je zien en je aanhoren , dat niemand het meer in de doofpot kan stoppen. Dat Rutte er niet met een schlemielig lachje vanaf komt en dat Opstelten er spontaan van begint te stotteren.

Het is nu akelig stil. Hij was een beetje in de war? Volgens zijn klasgenoten niet. Er worden op dit moment smoezen verzonnen voor het volk. Want wij mogen nooit te weten komen wat deze jongen ons wilde vertellen. Ik ben wel nieuwsgierig, Ik wil wel weten wat hij te vertellen heeft.

Maar het blijft akelig stil. We zullen het nooit weten.

9 reacties

  1. Goed punt, in plaats van hem publiekelijk gek te verklaren zou ik graag meer informatie krijgen. Ik vindt het daarnaast interessant hoe zijn performance naar mijn mening een punt aansneidt dat dinge op tv erg echt kunnen lijken door de manier waarop het ons gepresenteerd wordt, het narratief. Ons politieke beleid wordt beinvloedt op basis van media-uitingen en diegenen die voortijdige conclusies willen trekken op basis van eenzijdige informatie zal niet verder zoeken naar de waarheid.

  2. Dankjewel voor je reactie! Soms heb ik echt het gevoel dat niets is wat het lijkt. We worden bedonderd waar we bij staan. Het gevaar is dat we alles slikken en waarheid en fictie niet meer kunnen onderscheiden, dankzij de media.

   btw, ik let bij reacties niet op spelfouten. Het gaat om het punt dat je maakt. 😉

 1. Opvallend ja, hoe weinig tot helemaal niet, de media niet benieuwd is naar het motief (verhaal) van deze jongen!
  Het ging dus alleen over “de schrik in de benen”.
  Maar het Hilversumse Matras heeft dan ook z’n Eigen Podium…

Gesloten voor reacties.