Turkse rijst met Marokkaanse kip

Turkse rijst met Marokkaanse kip. Tja, na verloop van tijd wordt het Surinaams, Indisch, Italiaans en af en toe die hete aardappel toch een beetje saai. Daarom besloot ik gisteren deze combinatie te maken. Nadat ik vorige maand voor de eerste keer kennismaakte met Turkse rijst, was het voor mij natuurlijk een nieuwe uitdaging om het zelf te proberen. En zoals al mijn gerechten: niet moeilijk, wel overheerlijk!

Wat heb je nodig voor 4 personen:

Voor de rijst:

Zonnebloemolie

Gezouten roomboter

Bouillonblokje (ik heb groentebouillon gebruikt)

2 kopjes Turkse rijst (Tosya Pirinęž”) Ik gebruik het merk Bravo

3 eetlepels Arpa Sehriye van het merk Ankara (authentieke gerst vermicelli)

Bereiding:

Doe een laagje olie in de pan en verhit deze goed. Doe dan de Arpa Sehriye erbij en bak deze onder constant roeren bruin. Doe dan de rijst, een verkruimeld bouillonblokje en een stuk roomboter (100/150 gr.) erbij. Blijf roeren met een houten spatel totdat de rijst glazig is. Voeg 5 kopjes water toe en laat het zachtjes inkoken en hou de deksel op de pan. Af en toe even roeren. Als het water verdampt is en er gaatjes in de rijstmassa te zien zijn, draai dan het vuur uit en laat het rusten.

Na 15 – 20 minuten nog een keertje doorroeren en klaar!

Voor de kip:

2 eetlepels Spicey Lemon Tagine Paste van het merk Al-fez

1 Ui

3 teentjes knoflook

bakje gesneden kastanje champignons

peper/zout

2 kippenbouten in stukken. Ik kap iedere bout in 6 stukjes.

Zonnebloemolie

 

Bereiding:

Bak de kip lekker aan in een braadpan. Doe dan de ui en knoflook erbij. Daarna de champignons. Neem een klein beetje water en roer hier de pasta door. Voeg dit bij de kip en laat het zo lekker even doorsudderen.

 

Serveer met wat vers gesneden tomaatjes!

 

Share if you like!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

2 Responses

Comments are closed.

Back to Top