Verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd

Ik heb een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd. Ja, voor o-n-b-e-p-a-a-l-d-e tijd. Ik hoef dus niet meer naar de vreemdelingendienst en politie en dat is jammer. Want een uitstapje naar de vreemdelingendienst is een uitje.

De laatste keer ging ik af en toe mijn nummertje inwisselen voor een hoger nummertje. Het zou de laatste keer van indienen zijn maar ik kon er geen afscheid van nemen. Ik heb drinken meegenomen en buiten staat een kraampje waar je iets lekkers kan kopen om je honger tijdens het wachten te kunnen stillen.

Ieder jaar zie je dezelfde ambtenaren geduldig hun werk doen. Ik zeg geduldig ja, want stel je zelf eens voor als je daar werkt. Eindeloze rijen mensen voor je neus…al die papieren checken. Driekwart heeft niet goed gelezen en moet je weer wegsturen omdat er een document mist of een pasfoto te weinig is bijgevoegd. Ga er maar aan staan….dag in dag uit…en dan dat commentaar van de mensen. Waarom moet ik dat papier laten zien, waarom zoveel pasfoto’s, waarom dit, waarom dat…DAAROM!!!! Jullie willen toch hier blijven?? Nou wen dan maar aan ONZE bureaucratie! En toch blijven de ambtenaren geduldig, vriendelijk en laten ze zich vooral niet opjutten. Pauze is pauze en eten is eten…

Buitenlanders mogen klagen wat ze willen maar van mij krijgen de mensen van de vreemdelingendienst een pluim!

vreemdelingendienst