Wat was ik gemeen

visjeIk zit tennis te kijken en opeens een close-up van Murray. Door zijn lach zie ik ineens een flits van mijn jeugd. Ik was een jaar of 11, zat nog op de lagere school in Velsen Noord. Plotseling op een dag waren ze daar, die tweeling. 2 jongetjes van een jaar of 6/7. Iedere ochtend stonden ze bij het hek om mee te lopen naar school. Geen idee waar ze vandaag kwamen. En vaak namen ze wat voor me mee; een vers geplukt bloemetje of zachte koekjes die waarschijnlijk een tijdje in hun broekzak zaten. Een beetje smoezelig waren ze, die tweeling. Weken of zelfs maanden haalden ze me iedere dag op, totdat ik ervan verveelde en zei dat ze me niet meer op moesten halen. Zo zielig! Ik heb ze nooit meer gezien…ook niet op school. Ik weet niet eens of ze wel bij mij op school zaten. Wie waren die jongetjes toch…Hoe heetten ze en hoe zou het met ze gaan?

Wat een ellendeling was ik toen om die kinderen te vertellen dat ze niet meer welkom waren. Maar het kan nog erger! Dansschool Bolhoven..16 jaar en dan verkering hebben met de meeste populaire jongen van Beverwijk: André van Kampen. Verkering gaat uit en er is binnenkort bal op de dansschool. Een jongen vraagt of ik als zijn partner naar het bal wil en ik zeg ja, want het bal wil je niet missen. Die bewuste avond belt André om het weer goed te maken en hij vraagt me mee naar het bal. Natuurlijk zeg ik dat ik dat wil, ik was gek op hem, Maar ja, die andere jongen dan…Hij komt aan de deur met een corsage. Hij had een grijs pak aan, ik zie het nog zo voor me en ik vluchtte naar mijn kamer. Mijn moeder moest hem wegsturen want ik vertikte het om uit mijn kamer te komen. Na een tijdje hoor ik de voordeur slaan en ik zie de jongen met gezakte schouders met zijn corsage verdrietig de tuin uit lopen.

Ik hoorde de brommer van mijn vriendje en vloog de trap af. Mijn avond kon niet meer stuk maar bij die jongen moet ik heel wat stuk hebben gemaakt . Hoe heette hij en hoe zou het met hem gaan?

Ik was toch wel een heel zelfzuchtig en egoïstisch meisje. Ben ik misschien nog steeds wel. Het spijt me.

2 reacties

  1. Dit hebben we allemaal weeën gedaan …..maar je herinnert het je nog wel en vergeef jezelf groetjes Trude

Reacties zijn gesloten.